Annonsørinnhold

Gi tradisjonelle matretter en frisk og søt tvist

Du visste antakeligvis ikke at du kunne bruke fersken på denne måten

gresk frukt
En av de herlige oppskriftene med fersken som er både enkel og smakfull.

Den søte frukten er så mye mer anvendelig enn du kanskje trodde. Se de fristende oppskriftene her.  

Annonsørinnhold for

Det europeiske programmet Taste Fruitful Life gjennomførte nylig et vellykket arrangement på Sofies Mat & Vinhus i Oslo. Målet var å vise frem den høye kvaliteten på gresk frukt, med spesielt søkelys på fersken fra Velventos. 

På arrangementet kunne gastronomientusiaster, matbransjefolk og eksperter oppdage helt nye smaker og finne inspirasjon fra oppskrifter med gresk frukt. 

Det skal du også få mulighet til med de deilige oppskriftene fra eventet nedenfor.  

gresk frukt
På arrangementet i Oslo sto gresk frukt av høy kvalitet i sentrum, og de besøkende kunne nyte deilige oppskrifter.

Fargerike oppskrifter med fersken

Influenser Ann Helen Landaas presenterte to oppskrifter med fersken for gjestene – ceviche med laks og fersken, og gresk salat med sauterte fersken – som kan gi alle og enhver vann i munnen.

Den friske smaken av fersken i cevichen ble en perfekt kontrast til laksen, og den tradisjonelle greske salaten fikk en helt ny og fruktig dimensjon med sauterte ferskener.

Dette er enkle og gjennomførbare oppskrifter du lett vil få suksess med hos gjestene, og som garantert vil bli tatt godt imot som et friskt innslag på middager og i sosiale lag. 

gresk frukt
Gresk frukt sto i fokus på arrangementet til Taste Fruitful Life.

Internasjonalt engasjement

Det er stadig økt etterspørsel etter greske produkter på det internasjonale markedet. Ekspertene fra Taste Fruitful Life fortalte om de bærekraftige dyrkningsmetodene som brukes av de greske produsentene, og hvorfor gresk frukt skiller seg ut med overlegen kvalitet og smak. Ikke minst er det store helsemessige fordeler med et sunt og variert kosthold som også inkluderer frukt. 

Til stede på arrangementet var også representanter fra den greske ambassaden i Norge. De er stolte over Hellas’ landbrukstradisjoner og understrekte sitt engasjement for å fremme greske produkter også internasjonalt. 

En representant la vekt på betydningen av denne typen initiativer for å styrke handelsforbindelsene mellom Hellas og Norge, særlig innenfor markedsføring av greske landbruksprodukter av høy kvalitet. 

Uansett hvem du vil kokkelere til – eller om du bare selv vil kose deg med herlige, friske smaker i nydelig harmoni – her er oppskriftene med fersken du burde teste:

Ceviche med laks og fersken

gresk frukt
Deilig ceviche med laks og fersken er virkelig en frisk herlighet.

Ingredienser:

Laks av sashimikvalitet

Fersken

Rødløk

Jalapenos (uten frø)

Koriander

Lime juice

Sitronjuice, gjerne av typen Buddha’s Hand (kan bruke vanlig sitron)

Appelsinjuice

Vaniljesalt (en blanding av vaniljestang og salt)

Garnityr:

Tynt skivede reddiker

Grønne spirer (f.eks. koriander, brokkoli eller erteskudd)

Litt kaviar til pynt

Slik gjør du:

Skjær laksen i kuber, og bland med jalapenos og rødløk. Bland inn sitrusfrukt og krydre med vaniljesalt. La marinere i rundt 10-15 minutter til laksen blir ugjennomsiktig i kantene, men fortsatt mør. Tilsett fersken og koriander, og pynt med reddikskiver, spirer og kaviar.

Gresk salat med sauterte fersken

gresk frukt
Gresk salat med sautert fersken er en frisk vri på den tradisjonelle retten.

Ingredienser:

Tomater

Agurk

Rødløk

Grønn paprika

Kalamataoliven

Fetaost

Frisk oregano

Fersken

Olivenolje

Fruktedikk

Vanilje

Grønne spirer

Dressing:

Olivenolje

Fruktedikk

Vaniljesalt

Pepper

Slik gjør du:

Skjær opp og miks agurk, rødløk, paprika og oliven. Sautér fersken raskt i olivenolje, fruktedikk og vanilje til de blir myke og karamelliserte. Avkjøl.

Pynt med fetaost, frisk oregano og grønne spirer. Hell over dressingen og bland inn før servering.  

Om Taste Fruitful Life

Taste Fruitful Life er en EU-finansiert kampanje dedikert til å promotere europeiske ferskfrukter av høy kvalitet på markedene i Norge og Serbia. Kampanjen gjennomføres av et konsortium av ledende fruktprodusentorganisasjoner i Hellas, som arbeider for å fremheve den overlegne kvaliteten og smaken til europeiske landbruksprodukter, med sterkt fokus på å følge EUs strenge produksjons- og prosesseringsstandarder.

Finansiert av Den europeiske union

Synspunktene og meningene som uttrykkes, tilhører utelukkende forfatter(ne) og reflekterer ikke nødvendigvis Den europeiske union eller Det europeiske forskningsrådet (REA). Verken Den europeiske union eller tilskuddsmyndigheten kan holdes ansvarlig for dem.