Annonsørinnhold for

Sommeren byr på fristelser i fleng, og det er viktig å holde på noen av de gode vanene også gjennom denne delen av året. California Raisins er derfor et perfekt valg når du ønsker et naturlig søtt alternativ.
Sommer, varme og ferie betyr for mange av oss god mat, drikke og sene kvelder. Det er fint å kunne nyte denne tiden uten å bekymre seg for mye om akkurat hva du burde spise til enhver tid.
Det er likevel essensielt for helsens skyld at du klarer å holde på noen av de gode rutinene du har opparbeidet deg gjennom resten av året, og fortsetter å spise sunt og ta gode valg i matveien der du kan. Da blir også veien tilbake til hverdagen lettere når sommeren er på hell.

Hvordan spise sunt om sommeren
Sunn mat kan definitivt også være smakfullt og spennende.
En god måte å sørge for at kostholdet ditt er balansert og variert også gjennom sommer- og ferietid, er å inkludere friske frukter og grønnsaker i så mange av måltidene dine som mulig, og også som snacks og mellommåltider utenom. Frukt og grønt tilfører viktige næringsstoffer og fiber, samtidig som de inneholder mye vann og er gode å spise i varmen.
En smart matvare å inkludere i sommerkostholdet, er den allsidige rosinen. Rosiner er tørkede druer med naturlig søthet, fullpakkede med antioksidanter, fiber og mineraler.

Rosiner har en moderat glykemisk indeks (GI), som gir en jevn tilførsel av energi i løpet av dagen, slik at ikke blodsukkernivået øker for raskt.

Rosiner er også en praktisk og sunn snack å ha med i vesken på oppdagelsesferd eller for en dag på stranden. California Raisins er for eksempel helt supre å spise både før, under og etter trening.

Frokost er for mange dagens viktigste måltid, og å spise frokost hjelper deg å øke mengden mikronæringsstoffer du får i deg i løpet av dagen. Hvorfor ikke inkludere en håndfull rosiner fra California Raisins på frokostblandingen, müslien eller havregrynene dine? Med dette starter du dagen på en supersunn og god måte, som igjen vil sette standarden for hele dagen din.
Du kan også bruke rosiner for å tilføre sødme og kontrast i salater og til og med middagsretter. Rosiner passer eksempelvis meget godt til fisk, som ingrediens i kjøttboller, i saus og kyllingretter.
Hvorfor er California Raisins så bra?
Har du en travel livsstil, er det helt essensielt å spise sunt og riktig. Da finner du ingenting bedre enn California Raisins.
Enten det handler om å tilføre unik tekstur, smak eller utseende, er det å inkludere rosiner fra California Raisins en fantastisk måte å få vitaminer, mineraler og selvfølgelig fiber inn i kostholdet.
Rosiner er også en god kilde til jern, som bidrar til muskelvekst. Jern spiller også en viktig rolle i produksjonen av hvite blodlegemer.
Disse små skattene inneholder mange vitaminer og mineraler som er viktige for å tilføre kroppen noen av de essensielle næringsstoffene den trenger.

Hvordan er California Raisins laget?
Innen en 10 mils radius fra Fresno i California, gjør San Joaquins varme, tørre klima det til det perfekte sted å dyrke Thomson Seedless-druer. Her tørkes druene til mørke, søte, fruktige rosiner som verden elsker.
De steinfrie hvite druene er dyrket på kombinasjonen av flat, godt drenert mark og stabilt solskinn i viktige perioder av året. Vanningen skjer ved hjelp av demninger og kontrollerte vannforsyninger.

Hele dyrkingsprosessen tar tre år, fra plantingen av druerankene til den første høstingen. Det stabile klimaet og vanningsanleggene i San Joaquin-dalen garanterer en jevnt over høy kvalitet og gode avlinger. Dette er en stor fordel sammenlignet med konkurrenter som er mer væravhengige. Druerankene står vendt øst-vest, og druene høstes når de er fullmodne, noe som gjør at de alle har lik form, størrelse og farge.
Grunnet minimalt med regn i september, kan de etterlates for å tørke naturlig i solen, noe som gir mørkere rosiner med en mer sjokoladepreget smak.
I en verden hvor stadig flere ønsker seg naturlige produkter laget av sunne ingredienser, skiller California Raisins seg fra andre produsenter som er nødt til å tørke rosinene sine på kunstig vis.
Druedyrkerne og -pakkerne i California Raisins legger mye stolthet i å produsere den fineste kvalitetsfrukten til både hjemtraktene sine og hele resten av verden. Utallige kvalitetssjekker gjøres av pakkerne og utvidede kontroller utføres av USDA (United States Department of Agriculture) for å sikre at bare den beste kvalitetsfrukten når ut til forbrukerne.
Hvordan bør California Raisins oppbevares?
California Raisins kan oppbevares i opptil 12 måneder, og de beholder da farge, smak og næringsinnhold. Små snacks-porsjoner kan lagres i opptil 18 måneder.
De burde oppbevares under 7°C, og for å opprettholde den optimale friskheten bør de oppbevares i en lufttett beholder. Rosiner kan fint fryses i lengre perioder. De tiner også raskt ved romtemperatur.
Gode grunner til å spise rosiner
- Rosiner er 100% naturlige
- Rosiner inneholder fiber, vitaminer og mineraler
- Rosiner hjelper fordøyelsen, kan øke jernnivåene og holder beinbygningen sterk
- 100% soltørket uten tilsatte holdbarhetsmidler
- En enkelt fordøyelig kilde til rask energi
Les også: Naturlig søtt med California Raisins
Oppskrift: Pannekaker
Tilberedningstid: 10 minutter
Steketid: 8–10 minutter
Nok til 4 personer

Ingredienser
2 middels store egg
100 g sukker
2 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
284 ml kjernemelk
100 g California-rosiner
300 g hvetemel
50 g smeltet smør, pluss litt ekstra for steking
Server med: vaniljeiskrem og jordbærsyltetøy
Slik gjør du
Knekk eggene i en stor bolle sammen med sukkeret, og visp til blandingen er lys og luftig. Tilsett vanilje og bakepulver og visp godt inn.
Rør i kjernemelken, rosiner og mel, litt av gangen. Tilsett smeltet smør som den siste ingrediensen.
Ha litt smør i stekepannen, og stek 4 tykke pannekaker på medium til lav varme i 1–2 minutter på hver side, til de er gyldne på farge. Gjenta med resten av røren til du har 8 pannekaker.
Serveres med iskrem og jordbærsyltetøy.
Kokkens tips!
Servert med krem kan dette være en flott dessert eller en godbit i nistepakken.
Oppskrift: Torsk med spinat, pinjekjerner og rosiner
Tilberedningstid: 10 minutter pluss marinering
Steketid: 20 minutter
Nok til 2 personer

Ingredienser
2 ss saltflak
2 torskefileter, på cirka 200 g hver
20 g hakket dill
25 g smør
25 g ristede pinjekjerner
75 g California Raisins
1,5 ss paprikapulver
250 g spinat
2 ss rømme (cirka 50 g)
Smakes til med svart pepper
Serveres med: Nypoteter
Dryss saltet på begge sider av torskefiletene og la stå kjølig en times tid. Vask saltet av torsken og tørk den tørr med kjøkkenpapir.
Forvarm ovnen til 200°C, og legg aluminiumfolie på en stekeplate.
Dryss halvparten av dillen på begge sider av torsken. Smelt smøret i en stor stekepanne, og stek torsken i 1-2 minutter på hver side til den har fått en gyllen farge, og legg den deretter over på stekeplaten og stek i ovnen i 10-15 minutter til den er gjennomstekt.
Samtidig legger du pinjekjerner, rosiner og paprika i stekepannen og steker i ett minutts tid før du tilsetter spinat og en klunk vann. La det ligge til spinaten så vidt har sunket sammen og rør deretter inn rømmen, resten av dillen og litt svart pepper.
Server torsken på en seng av spinatblandingen og nypoteter på siden.
Kokkens tips!
Prøv å bruke laks- eller hysefilet i stedet. Bytt ut pinjekjernene med California Walnuts.
*Kilde: healthline.com
Les også: Lurer du på hvordan du kan forbedre din egen og planetens helse? Spis mer plantebasert